Üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğü İle Üstün Yetenekli Çocuklar İçin El Ele Veriyor

Üniversitemiz ile Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, üstün yetenekli çocukların eğitim programlarının uygulanmasına ilişkin bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol imza töreni, 4 Şubat 2013 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut ÖZER’in makamında gerçekleştirildi.

BEÜ adına Rektör Prof. Dr. Mahmut ÖZER’in, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına İl Müdürü Turgut ÖZBEK’in imzaladığı protokol kapsamında üstün yetenekli bireylerin eğitimi amacıyla hazırlanan programların uygulaması gerçekleştirilecek.

İlimizde üstün yetenekli bireylerin bilim insanı olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan protokol ile çeşitli alanlarda zenginleştirilmiş, farklılaştırılmış ve bireyselleştirilmiş eğitim programlarının oluşumunu desteklenmesi hedeflenmektedir.

Rektör Prof. Dr. Mahmut ÖZER imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Zonguldak’ta üstün yetenekli çocukların keşfedilmesi ve onlara yönelik gelişmiş eğitim programlarının düzenlenmesi yönünde bir çalışma başlattık. Protokol sadece üstün yetenekli öğrencileri kapsamıyor, aynı zamanda bu çocukların aileleri ve öğretmenlerine yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerini de içerisine alıyor. Onun için böyle bir merkezin Üniversitemizde olması, Zonguldak’taki üstün yetenekli öğrencilerin hem keşfedilmesi hem de onlara gerçekten yetenekleri dâhilinde eğitim modüllerinin hazırlanabilmesi adına büyük önem taşımaktadır. Bilim insanı olarak ülkemizin geleceğine katkı bulunmak için bu öğrencilerin seçilmesi, sıradan öğrencilerden farklı oldukları için onların ailelerine ve üstün yenetekli öğrencileri olan öğretmenlere danışmanlık hizmeti verilmesi bölgemiz ve ülkemiz için çok büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile hazırladığımız bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum.”

Milli eğitim müdürü Turgut ÖZBEK ise “Üstün yetenekli öğrencilerimizin keşfedilmesi, keşfedilen öğrencilerin eğitilmesi ve bu öğrencileri eğiten öğretmenlerin eğitimi kapsamında bir protokol imzalıyoruz. Bu öğrenciler öyle umuyorum ki ileride Zonguldak’a ve ülkemize faydalı olacak. Dünyada Zonguldak’ın adını duyuracak. Bu düşüncelerle Bülent Ecevit Üniversitesi ile imzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Haberler sayfasına geri dön.