Doç.Dr. Kadir DEMİR hocamızla Üstün Yetenekli Öğrenciler için “Elektronun Hızını Hesaplıyoruz” etkinliği

Doc.Dr.Kadir DEMİR Hocamız ÜYÜKEP etkinlikleri kapsamında yer alan “Elektronun Hızını Hesaplıyoruz” etkinliğini gerçekleştirdiler.Dr.Nesrin KILIÇ etkinliklere eşlik ettiler.Doc.Dr.Kadir DEMİR Hocamız elektronun hızının hesaplanması ile ilgili kısaca bilgiler verdikten sonra bu hareketlerin yönlendirilmesi ile ilgili bilgiler verdiler.Daha sonra sınıfta elektron yönlendirme tüpü ile deneyler gerçekleştirildi.Burada elektronların aşağı yukarı hareketlendirilmesi gösterildi.Karanlık odaya geçilyerek burada daha büyük bir elektron tüpü ile elktronların dairesel hareketleri gözlemlendi.Oldukça ilgi çekici deneyler ile öğrencilerimiz konuyu öğrenme fırsatı buldular.Soruları ile de merak ettiklerini öğrendiler.Etkinliğin sonunda Yrd. Doc.Dr.Hasan Sait TORTOP hocamız bu etkinliklerin ve projenin önemi hakkında öğrencilerimize kısa bir bilgilendirmede bulundular.

Duyurular, Genel, Haberler sayfasına geri dön.