Yrd.Doç.Dr. Hasan Said TORTOP Tarafından Zonguldak İl Merkezindeki İlkokullarda Görev Yapan Sınıf ve Okulöncesi Öğretmenlerine Üstün Yetenekliler ve Eğitimleri Konferansı Verilmiştir

foto-habarMilli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı tarafından Türkiye’de 21 ilde Üstün Yetenekliler ve Eğitimleri konusunda konferanslar düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bunlardan ilki Zonguldak ili merkezinde görev yapan sınıf ve okul öncesi öğretmenlerine Zonguldak Genel Maden-İş Sendikası Konferans salonunda 7 Nisans 2014 tarihinde saat 10:00 da verilmiştir. Konferansı B.E.Ü. Özel Eğitim Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr Hasan Said Tortop vermiştir.  Konferansın içeriği Ocak 2013 te yayınlanan Üstün Yetenekliler 2013-2017 Strateji Belgesi, üstün yeteneklilerin özellikleri, eğitim stratejileri ve tanılanmaları gibi konulardır. Konferansta Yrd.Doç.Dr. Hasan Said Tortop; “ Bülent Ecevit Üniversitesi Özel Eğitim Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen Üstün Yetenekliler Üniversite Köprüsü (ÜYÜKEP) programı Türkiye’deki üstün yeteneklilere yönelik birkaç programdan biridir. Ayrıca merkezin yayın organı olan Üstün Yetenekliler Eğitimi Araştırmaları Dergisi (UYAD) bu alanda yayın yapan iki dergiden biridir. Bu açıdan Zonguldak ilimiz üstün yeteneklilerin eğitimi açısından birçok ilin oldukça ilerisindedir” demiştir.

Duyurular, Etkinlikler, Genel, Haberler sayfasına geri dön.